close up van thyssenkrupp rek met stafmateriaal in staal en rvs

Partner voor de verspanende industrie, machinebouw en hydrauliek

  • Breed en diep pakket engineering steel

  • Rondstaf zagen tot 1300 mm

  • Expert in certificering en traceability

thysssenkrupp medewerker controleert materiaal

thyssenkrupp Materials Belgium is al jaren een begrip als toeleverancier voor de verspanende industrie. Door hoge kwaliteitsstandaarden te garanderen, te investeren in moderne machineparken, geschoold personeel aan te trekken en een passend assortiment afgestemd op de verspaningsmarkt, bieden wij toegevoegde waarde aan onze klanten actief in verspaning en machinebouw.

Als geen ander begrijpen wij dat de materiaalsoort, de toleranties, de homogeniteit en de zuiverheid van het materiaal van belang zijn voor het leveren van kwaliteitsproducten. Door een constante productkwaliteit kom je niet voor verrassingen te staan tijdens het bewerken van ons materiaal. Door kennis van en ervaring met de verschillende producten kunnen wij de industrie ondersteunen bij het maken van de juiste materiaalkeuze.

Door de grote diversiteit binnen het assortiment kunnen we met recht stellen dat ons productaanbod met de bijbehorende bewerkingen uniek is op de markt. Als je dit dan nog eens combineert met certificeringen als ISO 9001, bevoegdheid tot overstempelen en de wereldwijde kennis omtrent producten, toepassingen, bewerkingen en certificaten, dan heb je met thyssenkrupp een ervaren verspaningspartner aan jouw zijde. Met het assortiment, de kennis, het wereldwijde netwerk en de certificeringen kunnen wij onze verspaningsklanten helpen hun doelen te behalen.

Uitgebreid assortiment voor de verspanende industrie en machinebouw

Ook RVS 316Ti uit voorraad leverbaar

In ons magazijn in Dortmund is ook een uitgebreid assortiment RVS 316Ti componenten uit voorraad leverbaar.

Op maat voor jouw project

Magazijn van thyssenkrupp
Groot aanbod kwalitatieve producten

We onderscheiden ons door het aanbieden van een breed en diep assortiment kwalitatief hoogwaardige verspaningsproducten. In diverse kwaliteiten en vaak kunnen we ook exotische afmetingen en kwaliteiten aanbieden. Zo hebben we op bijna elke vraag uit de verspanende industrie een passende oplossing.

zagen van blok staal
Materiaal op maat

Voor onze klanten willen we meerwaarde creëren door oplossingen aan te bieden zodat doorlooptijden verkort kunnen worden of kostenbesparingen gerealiseerd worden. Ons uitgebreid pakket aan diensten gaat dan ook verder dan alleen de standaardbewerkingen als zagen, snijden en afkorten. Of je nu een halffabrikaat of kant-en klaar-product voor ogen hebt, wij zorgen ervoor dat je precies krijgt wat je gevraagd hebt zodat je dit snel en efficiënt in het productieproces kan opnemen.

medewerker controleert materiaal
Optimale traceerbaarheid

Kwaliteit staat voorop in de producten en diensten die wij aanbieden. Dankzij onze jarenlange relaties met leveranciers garanderen we dat elk type materiaal voldoet aan de vooropgestelde eisen. Daarnaast zorgen de certificaat- en keuringsafdelingen voor een correcte afhandeling van certificaten en keuringen. De materialen kunnen opgewaardeerd worden door een onafhankelijke keuringsinstantie zoals Lloyds Register, DNV, ABS, GL Group of Bureau Veritas. Bovendien zijn we, door DNV, bevoegd tot het overstempelen van producten.

Waarom klanten al jaren met ons samenwerken

Kennis en ervaring

Een succesvol project afleveren doe je niet zomaar. Er is meer nodig dan bouwplannen en producten. Je hebt ook mensen nodig. Mensen met kennis van zaken. Die klanten willen verzekeren van de best mogelijke ondersteuning. Mensen die ervaring hebben in de markt, die de producten kennen, de toepassingen en vooral hun klanten kennen zodat ze telkens de juiste oplossing kunnen bieden.

Naar kenniscentrum

Wereldwijd netwerk

Bij thyssenkrupp kan je rekenen op een wereldwijde familie en netwerk. Op die manier kunnen we een groot assortiment aan materialen, bewerkingen, technische kennis en oplossingen bieden voor elk verzoek uit om het even welke sector. Hoe complex het verzoek ook is, onze experten zoeken oplossingen voor jouw specifieke vraag.

Meer over thyssenkrupp

Persoonlijk contact

Veel klanten zien ons als een partner, een loyale leverancier voor de lange termijn. Waar ze kunnen op bouwen en die ze kunnen vertrouwen. Ze waarderen de persoonlijke relatie en weten dat ze op hun contactpersoon kunnen rekenen. Onze specialisten gaan er met zijn allen keihard voor en willen samen met hun klanten mooie projecten realiseren. Projecten waar we trots op zijn. Mét langdurige relaties die we koesteren.

Constante kwaliteit

De kwaliteit van onze producten is belangrijk. Dit is wat onze klanten verwachten én ook krijgen. Zeker in de markten waarbij herhaaldelijke werkzaamheden voorkomen, zijn producten met een constante kwaliteit van cruciaal belang. Dankzij ons kwaliteitsmanagementsysteem volgens EN ISO 9001:2015, worden onze prestaties continu gemeten om de dienstverlening te blijven optimaliseren. Doordat er jaarlijks meerdere audits plaatsvinden waarbij onze processen gecontroleerd worden, staan wij garant voor een hoge kwaliteit van al onze producten en diensten.

Meer over certificering en kwaliteit

Neem contact met ons op

Vul dit formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend gesprek of offerte.

* Verplicht veld

Interessante artikels voor verspaning en machinebouw

Vijf trends binnen de industrie van plaatbewerking

thyssenkrupp Materials Belgium denkt mee aan innovatieve oplossingen binnen de industrie van plaatverwerking. Hoewel niemand met zekerheid kan voorspellen hoe deze industrie zich in de toekomst verder zal ontwikkelen, blijft het voor plaatverwerkende bedrijven, klanten en leveranciers cruciaal om goed voorbereid te zijn op huidige marktontwikkelingen en voorop te blijven lopen met een heldere toekomstvisie voor ogen. Ontdek in dit artikel de vijf belangrijke trends die de toekomst van de plaatbewerkingsindustrie zullen vormgeven.

Lasersnijden: de ultieme keuze in thermische snijprocessen

Lasersnijden steekt tegenwoordig met kop en schouders uit boven andere thermische snijmethoden. Maar wat maakt deze prominente technologie nu zo opmerkelijk? En waarom geven steeds meer opdrachtgevers de voorkeur aan lasersnijden ten opzichte van alternatieve methoden?

Zes tips voor plaatverwerkers om hun duurzaamheid te verbeteren

Als plaatverwerker wordt je waarschijnlijk met regelmaat geconfronteerd met het groeiende belang van duurzaamheid in de metaalverwerkende industrie. Het streven naar milieuvriendelijke oplossingen en het minimaliseren van jouw ecologische voetafdruk zijn essentieel voor een verantwoordelijke bedrijfsvoering. Gelukkig zijn er tal van praktische acties die je als plaatverwerker kunt nemen om de verduurzaming te realiseren.

Wat zijn de meest voorkomende soorten roestvast staal?

De veelzijdigheid, duurzaamheid en betaalbaarheid van roestvast staal is de wereld niet ontgaan. Integendeel, de productie van RVS blijft sterk toenemen. Toch blijft het belangrijk om RVS niet als containerbegrip of enkele legering te beschouwen, want in werkelijkheid bestaan er talloze variaties met elk hun eigen unieke eigenschappen. Om te weten welke RVS legeringen je kan overwegen, geven we in dit artikel meer uitleg over de meest voorkomende RVS soorten en hun eigenschappen.

Lasersnijden: wat is het en hoe werkt het?

Lasersnijden is al ruim 40 jaar een zeer populaire bewerkingsmethode binnen de metaalindustrie en ook klanten van thyssenkrupp Materials Belgium maken er vaak gebruik van. Lasersnijmachines blijven immers een geliefd instrument voor de meeste metaalbewerkers om hun stukken op maat te krijgen. Maar wat houdt lasersnijden precies in, wat zijn de voordelen en welke verschillen zijn er tussen een fiberlaser en een CO2-laser?

Wat zijn typische vereisten voor staal, aluminium en RVS in de metaalverwerkende industrie?

Online op zoek gaan naar staal, aluminium en RVS kan best een uitdagende taak zijn, vooral wanneer je op zoek bent naar gespecialiseerde oplossingen. Om je van kwaliteitsvolle materialen te verzekeren en ontwerp- en kwaliteitsproblemen, tijdvertragingen en financiële verliezen voor jouw project uit te sluiten, zijn er verschillende parameters en factoren waar je rekening mee kan houden.

Wat is het verschil tussen RVS 304 en RVS 316?

Er zijn verschillende soorten roestvast staal (RVS) beschikbaar, met elk hun eigen specificaties. De meest gebruikte vormen zijn RVS 304 en RVS 316. Hoewel ze heel wat gelijkaardige eigenschappen hebben, verschillen ze wel degelijk van elkaar. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de twee en wanneer kiest je voor RVS 304 of RVS 316 voor jouw project? Ontdek het in dit artikel.

Eenvoudig het gewicht van producten in staal, aluminium en rvs berekenen

Staal, aluminium en rvs zijn onmisbare constructiematerialen waarbij het gewicht een belangrijke factor is voor de toepassingen en het transport ervan. Ook voor de capaciteit van productiemachines is het handig om te weten wat het gewicht is van staal, aluminium of rvs. Hieronder lees je hoe je het gewicht kan berekenen.

Inkijk in het productieproces van aluminium en RVS

Waar komen aluminium en RVS vandaan en hoe worden het afgewerkte producten voor jouw metaalprojecten? Ontdek in dit artikel de verschillende stappen van het productieproces van aluminium en RVS.

Vraag onze experten om advies

Advies nodig? Contacteer ons om te bespreken welke platen in staal, rvs of aluminium voor jouw sector of toepassing het meest geschikt zijn. We helpen je graag verder met een oplossing op maat.