You are using Internet Explorer 11 or earlier, this browser is no longer supported by this website. We suggest to use a modern browser.

Kwaliteit en certificering

Kwaliteit

Kwaliteit

We hechten veel belang aan de kwaliteit van onze producten. Zeker omdat onze klanten in markten actief zijn waar herhalende werkzaamheden voorkomen. Door materiaal met een constante en hoge kwaliteit te leveren dragen we bij aan een efficiënt productieproces.

Betrouwbaarheid

Naast een uitstekende kwaliteit, verwachten onze klanten ook een uitstekende leverbetrouwbaarheid. Dit omdat onze rol in de keten bestaat uit het snel leveren van materiaal, bewerkingen uit te voeren en doorlooptijden te verkorten.

Dagelijks werken we aan het optimaliseren van deze zaken. Zo richten we onze werkomgeving in volgens de principes van 6S+ en houden de logistieke teams wekelijks verschillende SQCDP gesprekken. Ook worden we op regelmatige basis door derde partijen gecontroleerd voor onderstaande certificeringen die garant staan voor de kwaliteit die we bieden:

  • Kwaliteitsmanagementsysteem ISO 9001

  • EN 9120

Certificaten en traceerbaarheid

De certificaatafdeling staat in voor een correcte dienstverlening op vlak certificaten en keuringen. Zij kennen de producten, de wensen van de klanten en de kwalificaties bij de producenten. Ook hebben ze een goed contact met de keuringsinstanties waardoor ze in het hele certificaatproces steeds het beste advies kunnen geven.

Certificaten

De producten kunnen geleverd worden met 2.2, 3.1 of met 3.2 certificaten. De 3.1 certificaten kunnen opgewaardeerd worden door een onafhankelijke keuringsinstantie. Wij zijn door DNV bevoegd tot het overstempelen van de producten.

We werken nauw samen met onder andere:

  • Lloyds Register

  • ABS

  • GL Group

  • Bureau Veritas

  • DNV

Keuren van materiaal

Al onze producten kunnen naar wens getest worden. Wij regelen inspecties, uitgevoerd door onafhankelijke en erkende externe inspectiebureaus, en materiaaltesten, zoals buigen, trekken en ultrasoon testen.

Traceability/traceerbaarheid

Traceerbaarheid van de materialen wordt steeds belangrijker. Zeker bij grote projecten waarbij het materiaal moet voldoen aan strenge eisen. Door bijvoorbeeld de mogelijkheid tot overstempelen of laseren van materiaal, bent u bij ons zeker dat u het materiaal krijgt dat u besteld heeft.