Staal, rvs en non ferro leverancier

Klanten beleveren met materiaal in staal, rvs en non ferro is waar we al jaren bekend voor staan. Wist je dat we ook tal van bewerkingen en diensten zoals klantspecifieke voorraden, complete halffabricaten, projectondersteuning, digitale koppelingen en nog veel meer aanbieden.
thyssenkrupp Materials Belgium - Groothandel in  staal rvs, en aluminium
SafeValue must use [property]=binding: Staal, rvs en non ferro leverancier (see https://g.co/ng/security#xss)

Ideaal voor open profielen en inhaakverbindingenExpertise in 3D buislasersnijden

3D buislasersnijden bij thyssenkrupp Materials Belgium
SafeValue must use [property]=binding: Expertise in 3D buislasersnijden (see https://g.co/ng/security#xss)

En ervaar waarom 83% van onze klanten ons een waardering van 8, 9 of 10 geeftContacteer ons

Offerte aanvragen bij thyssenkrupp Materials Belgium
SafeValue must use [property]=binding: Contacteer ons (see https://g.co/ng/security#xss)

Bespaar tijd met talloze bewerkingen

Ontdek het uitgebreid gamma aan voor-en nabewerkingen
Metaalbewerkingen bij thyssenkrupp
SafeValue must use [property]=binding: Bespaar tijd met talloze bewerkingen (see https://g.co/ng/security#xss)

thyssenkrupp Materials Belgium

Meer dan alleen materialen in rvs, staal en aluminium

thyssenkrupp Materials Belgium is een groothandel in rvs, staal en non-ferro materialen. Met ongeveer 80 medewerkers leveren wij hoogwaardige producten in inox, staal en aluminium voor uiteenlopende toepassingen in tal van industrieën. Het leveren van metalen kwaliteitsmaterialen is onze core business. De extra ondersteunende diensten die we aanbieden zoals bijvoorbeeld zagen op maat, lasersnijden, ondersteuning bij projecten,... zorgen ervoor dat wij producten kunnen leveren net zoals onze klanten het willen.

Neem contact op via onderstaand formulier

Ons technisch team helpt je graag bij het bieden van oplossingen op maat van jouw bedrijf.
Zo kunnen we je contacteren als we bijkomende vragen hebben omtrent jouw aanvraag.
Beschrijf zo volledig mogelijk welke kwaliteiten je wenst, de hoeveelheden en eventuele bewerkingen.
* Verplicht veld
Kenniscentrum

Welke vloeistoffen kunnen via RVS buizen en fittingen worden getransporteerd?

RVS buizen en fittingen worden veelal gebruikt om onder meer gassen en vloeistoffen zoals chemicaliën, water en olie te transporteren in industriële sectoren zoals de (petro)chemie, landbouw en pharmasector. Welke vloeistoffen kunnen nu precies worden getransporteerd via RVS buizen en fittingen en waar houd je best rekening mee? Ontdek het in dit artikel.

Vijf trends binnen de industrie van plaatbewerking

thyssenkrupp Materials Belgium denkt mee aan innovatieve oplossingen binnen de industrie van plaatverwerking. Hoewel niemand met zekerheid kan voorspellen hoe deze industrie zich in de toekomst verder zal ontwikkelen, blijft het voor plaatverwerkende bedrijven, klanten en leveranciers cruciaal om goed voorbereid te zijn op huidige marktontwikkelingen en voorop te blijven lopen met een heldere toekomstvisie voor ogen. Ontdek in dit artikel de vijf belangrijke trends die de toekomst van de plaatbewerkingsindustrie zullen vormgeven.

Uitbesteden van voorbewerking materiaal: kostenefficiënt als je de Total Cost of Ownership berekent

Concentreren op hetgene waar je echt goed in bent: het is de sleutel voor een duurzame winstgevendheid. Niettemin blijven veel van onze klanten zelf bewerkingen uitvoeren die ze even goed aan ons kunnen uitbesteden. De reden? Het kostenplaatje. Maar dat is een drogreden. Want wanneer je de ‘total cost of ownership’ of TCO berekent, is ‘het allemaal zelf doen’ immers vaak minder rendabel.

Hoeken voor windverbanden - uit voorraad leverbaar

Verhoog de stabiliteit van je constructie met geschikte materialen. Windverbanden, ook wel bekend als stabiliteitsverband, zijn cruciale structurele elementen die stabiliteit bieden tegen zware windbelastingen. Door strategische plaatsing verdelen ze gelijkmatig de windkrachten en versterken ze de integriteit van een constructie. Het is van groot belang de juiste materialen te kiezen bij windverbanden om de veiligheid van een constructie te garanderen. thyssenkrupp Materials Belgium levert diverse materialen voor windverbanden direct uit voorraad, perfect voor jouw project.

Waarop letten bij het kiezen van RVS-flenzen?

Roestvaststalen (RVS) flenzen zijn beschikbaar in diverse maten en types en voor allerhande toepassingen. Om de geschikte flenzen in roestvast staal te selecteren, is het belangrijk de beoogde toepassing en normen niet uit het oog te verliezen. Roestvaststalen flenzen op maat van jouw toepassing zullen je namelijk tal van problemen besparen. Wat zijn nu belangrijke aspecten die je kan overwegen voor de aankoop van jouw RVS- flenzen? Ontdek het in dit artikel.

Lasersnijden: de ultieme keuze in thermische snijprocessen

Lasersnijden steekt tegenwoordig met kop en schouders uit boven andere thermische snijmethoden. Maar wat maakt deze prominente technologie nu zo opmerkelijk? En waarom geven steeds meer opdrachtgevers de voorkeur aan lasersnijden ten opzichte van alternatieve methoden?

Giants krijgen vorm dankzij precisiewerk van Laser Works

In het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel kan je nog tot 25 augustus 2024 ‘Giants’ gaan bekijken, een tijdelijke expositie waarin elf levensgrote 3D-modellen van prehistorische dieren centraal staan. Voor de realisatie van drie van deze sculpturen deed realisator Fisheye een beroep op de divisie Laser Works van thyssenkrupp Materials Belgium voor het lasersnijden en plooien van de facetgeraamtes.

Meer mogelijkheden door nieuwe geavanceerde bewerkingslijn bij thyssenkrupp

Zagen, stralen, meniën, boren en frezen op hoge snelheid. Vanaf medio augustus 2024 gebeurt dat bij thyssenkrupp in één proces; sneller, preciezer, volledig geautomatiseerd en met oplossingen op maat.

De metaalindustrie en de veranderende rol van inkoop

In de huidige dynamische metaalindustrie ondergaat de rol van inkoop een opmerkelijke transformatie. Om in de toekomst concurrerend te blijven, moeten metaalverwerkende bedrijven waarde blijven toevoegen door strategische partnerschappen aan te gaan met hun leveranciers en moeten ze hun interne inkoopstrategieën op een veel strategischer niveau brengen. Laten we daarom eens kijken naar de toekomst van de metaalverwerkende industrie en de veranderende rol van inkoop.