Staal, rvs en non ferro leverancier

Klanten beleveren met materiaal in staal, rvs en non ferro is waar we al jaren bekend voor staan. Wist je dat we ook tal van bewerkingen en diensten zoals klantspecifieke voorraden, complete halffabricaten, projectondersteuning, digitale koppelingen en nog veel meer aanbieden.
thyssenkrupp Materials Belgium - Groothandel in  staal rvs, en aluminium
SafeValue must use [property]=binding: Staal, rvs en non ferro leverancier (see https://g.co/ng/security#xss)

Ideaal voor open profielen en inhaakverbindingenExpertise in 3D buislasersnijden

3D buislasersnijden bij thyssenkrupp Materials Belgium
SafeValue must use [property]=binding: Expertise in 3D buislasersnijden (see https://g.co/ng/security#xss)

Belangrijk: Wijziging bankrekeningnummer

Vanaf 01.01.2024 wijzigt ons bankrekeningnummer. Bekijk hier alle details en de veelgestelde vragen.

En ervaar waarom 83% van onze klanten ons een waardering van 8, 9 of 10 geeftContacteer ons

Offerte aanvragen bij thyssenkrupp Materials Belgium
SafeValue must use [property]=binding: Contacteer ons (see https://g.co/ng/security#xss)

Bespaar tijd met talloze bewerkingen

Ontdek het uitgebreid gamma aan voor-en nabewerkingen
Metaalbewerkingen bij thyssenkrupp
SafeValue must use [property]=binding: Bespaar tijd met talloze bewerkingen (see https://g.co/ng/security#xss)

thyssenkrupp Materials Belgium

Meer dan alleen materialen in rvs, staal en aluminium

thyssenkrupp Materials Belgium is een groothandel in rvs, staal en non-ferro materialen. Met ongeveer 80 medewerkers leveren wij hoogwaardige producten in inox, staal en aluminium voor uiteenlopende toepassingen in tal van industrieën. Het leveren van metalen kwaliteitsmaterialen is onze core business. De extra ondersteunende diensten die we aanbieden zoals bijvoorbeeld zagen op maat, lasersnijden, ondersteuning bij projecten,... zorgen ervoor dat wij producten kunnen leveren net zoals onze klanten het willen.

Neem contact op via onderstaand formulier

Ons technisch team helpt je graag bij het bieden van oplossingen op maat van jouw bedrijf.
Zo kunnen we je contacteren als we bijkomende vragen hebben omtrent jouw aanvraag.
Beschrijf zo volledig mogelijk welke kwaliteiten je wenst, de hoeveelheden en eventuele bewerkingen.
* Verplicht veld
Kenniscentrum

Lasersnijden: de ultieme keuze in thermische snijprocessen

Lasersnijden steekt tegenwoordig met kop en schouders uit boven andere thermische snijmethoden. Maar wat maakt deze prominente technologie nu zo opmerkelijk? En waarom geven steeds meer opdrachtgevers de voorkeur aan lasersnijden ten opzichte van alternatieve methoden?

Meer mogelijkheden door nieuwe geavanceerde bewerkingslijn bij thyssenkrupp

Zagen, stralen, meniën, boren en frezen op hoge snelheid. Vanaf medio augustus 2024 gebeurt dat bij thyssenkrupp in één proces; sneller, preciezer, volledig geautomatiseerd en met oplossingen op maat.

De metaalindustrie en de veranderende rol van inkoop

In de huidige dynamische metaalindustrie ondergaat de rol van inkoop een opmerkelijke transformatie. Om in de toekomst concurrerend te blijven, moeten metaalverwerkende bedrijven waarde blijven toevoegen door strategische partnerschappen aan te gaan met hun leveranciers en moeten ze hun interne inkoopstrategieën op een veel strategischer niveau brengen. Laten we daarom eens kijken naar de toekomst van de metaalverwerkende industrie en de veranderende rol van inkoop.

Roestvast staal in de voedingsmiddelenindustrie

De toepassingen van roestvast staal zijn enorm breed. RVS is samen met koolstofstaal, aluminium en koper één van de meest gebruikte metalen in de bouw, maar is daarnaast ook onlosmakelijk verbonden aan de voedselverwerkende industrie. Van gereedschap tot oppervlakken en van productie tot verpakking. Dankzij tal van voordelen en eigenschappen is roestvast staal ideaal voor voedingsmiddelenbedrijven. Ontdek ze in dit artikel.

Zes tips voor plaatverwerkers om hun duurzaamheid te verbeteren

Als plaatverwerker wordt je waarschijnlijk met regelmaat geconfronteerd met het groeiende belang van duurzaamheid in de metaalverwerkende industrie. Het streven naar milieuvriendelijke oplossingen en het minimaliseren van jouw ecologische voetafdruk zijn essentieel voor een verantwoordelijke bedrijfsvoering. Gelukkig zijn er tal van praktische acties die je als plaatverwerker kunt nemen om de verduurzaming te realiseren.

Wat zijn de meest voorkomende soorten roestvast staal?

De veelzijdigheid, duurzaamheid en betaalbaarheid van roestvast staal is de wereld niet ontgaan. Integendeel, de productie van RVS blijft sterk toenemen. Toch blijft het belangrijk om RVS niet als containerbegrip of enkele legering te beschouwen, want in werkelijkheid bestaan er talloze variaties met elk hun eigen unieke eigenschappen. Om te weten welke RVS legeringen je kan overwegen, geven we in dit artikel meer uitleg over de meest voorkomende RVS soorten en hun eigenschappen.

Lasersnijden: wat is het en hoe werkt het?

Lasersnijden is al ruim 40 jaar een zeer populaire bewerkingsmethode binnen de metaalindustrie en ook klanten van thyssenkrupp Materials Belgium maken er vaak gebruik van. Lasersnijmachines blijven immers een geliefd instrument voor de meeste metaalbewerkers om hun stukken op maat te krijgen. Maar wat houdt lasersnijden precies in, wat zijn de voordelen en welke verschillen zijn er tussen een fiberlaser en een CO2-laser?

Collectieve sluiting tijdens de feestdagen

Tijdens de kerstperiode zijn wij volledig gesloten vanaf maandag 25 december tot en met maandag 1 januari. Vanaf dinsdag 2 januari staan we opnieuw klaar om onze klanten de beste dienstverlening aan te bieden op vlak van staal, rvs, aluminium en de bijhorende bewerkingen.

Wat zijn typische vereisten voor staal, aluminium en RVS in de metaalverwerkende industrie?

Online op zoek gaan naar staal, aluminium en RVS kan best een uitdagende taak zijn, vooral wanneer je op zoek bent naar gespecialiseerde oplossingen. Om je van kwaliteitsvolle materialen te verzekeren en ontwerp- en kwaliteitsproblemen, tijdvertragingen en financiële verliezen voor jouw project uit te sluiten, zijn er verschillende parameters en factoren waar je rekening mee kan houden.