Door onze jarenlange ervaring op gebied van plooien, slagen wij erin de meest complexe plooitekeningen om te zetten van 3D-file naar een perfect afgewerkt stuk. Onze moderne machines met uitgebreid plooigereedschap laten ons toe tal van plooiwensen in metaal uit te voeren. Zo plooien we diverse kwaliteiten in staal, inox/rvs en aluminium in diktes tot 10 mm.

Mogelijkheden in het plooien van metaal

Ons machinepark levert zeer gevarieerd en precies plooiwerk. Het kan lengtes aan tot 4000 mm en oefent een perskracht uit tot 200 ton (tot 10 mm dik). We garanderen nauwkeurigheid dankzij de ingebouwde optische hoekmeting tijdens het plooien.

  • Lengtes tot 4000 mm

  • V-blokken tot 60 mm

  • Hoeken tot 60°

Voordelen van plooien

  1. Beperk het aantal lassen

  2. Bespaar op extra nabewerking

  3. Geen materiaalverlies

Contacteer ons voor het plooien van jouw stukken in metaal

Wil je een gesprek met een van onze medewerkers over eenvoudig of complex plooiwerk? Neem contact op, we lichten graag de mogelijkheden toe.

Direct een prijs via de webshop

Door gebruik te maken van ons online webportaal kan je zelf offertes opvragen voor plooiwerk wanneer jij het wenst. Probeer het en ontvang binnen de 2 minuten een offerte die onmiddellijk besteld kan worden. Eenvoudig, snel en efficiënt.

Ga naar de webshop

Neem contact op via onderstaand formulier

Ons technisch team helpt je graag bij het bieden van oplossingen op maat van jouw bedrijf.
Zo kunnen we je contacteren als we bijkomende vragen hebben omtrent jouw aanvraag.
Beschrijf zo volledig mogelijk welke kwaliteiten je wenst, de hoeveelheden en eventuele bewerkingen.
* Verplicht veld
Geplooid stuk metaal
Geplooid stuk metaal
Geplooid stuk metaal
Geplooid stuk metaal
Geplooid stuk metaal
Geplooid stuk metaal
Geplooid stuk metaal
Geplooid stuk metaal
Geplooid stuk metaal
Geplooid stuk metaal
Geplooid stuk metaal

Hoe werkt het proces van plooien precies?

Plooien (ook wel kanten of zetten genoemd) is een veelgebruikte techniek binnen de plaatbewerking om van vlak plaatwerk een 3D product te maken.

Bij het plooien wordt plaatmateriaal gebogen tot een gewenste hoek door met grote perskracht een stempel in een matrijs te duwen. De matrijs of groef wordt ingeklemd in de onderbalk van de plooimachine waar de te buigen plaat komt op te liggen. In de bovenbalk zit een stempel ingeklemd. Doordat de boven- en onderbalk, onder grote druk de plaat klemmen, buigt de plaat in de gewenste hoek. Binnen deze bewerkingstechniek zijn er ontzettend veel mogelijkheden aangezien de stempels en matrijzen, in combinatie met de kracht waarmee geperst wordt, zorgen voor een verschil in eindresultaat.

Plooien is een niet verspanende metaalbewerking die bij ons vaak als tweede stap in het productieproces plaatsvindt. Na het lasersnijden van de gewenste contour, wordt het plaatmateriaal vaak gebogen om de gewenste vorm te creëren. Op deze manier is het mogelijk om zonder lassen, het gewenste product te realiseren wat resulteert in een kortere doorlooptijd en lagere kostprijs van het afgewerkt stuk.