Oneindige mogelijkheden

Inhaakprofiel buislasersnijden - découpe au laser du profil du crochet - hook profile tube laser cutting - thyssenkrupp Materials Belgium
Buislasersnijden rechthoekige buis - tube laser cutting rectangular tube - découpe laser de tube rectangulaire - thyssenkrupp Materials Belgium
Buislasersnijden profiel - decoupe laser de tubes profil - tube laser cutting profile - thyssenkrupp Materials Belgium
Buislasersnijden ronde buis - tube laser cutting round tube - découpe laser de tube - thyssenkrupp Materials Belgium
Buislasersnijden vlak stuk - decoupe laser pièce plate - tube laser cutting flat piece - thyssenkrupp Materials Belgium

Klantprojecten


	<p>Gelaserde langsnaad gelaste buizen</p>

Gelaserde langsnaad gelaste buizen

Onze klant levert voornamelijk allerhande buisproducten zoals uitlaten, lucht- en chassis buizen,… voor de automobiel, machine en meubelindustrie.

Onderdelen die wij hiervoor leveren zijn gesneden ronde stalen buisstukken met een uitzonderlijke grote diameter van 168 en 177 mm in staal 3 en 4 mm dik.

Ook werd er een klantspecifieke voorraad aangelegd om de continuïteit van de klant zijn productie te verzekeren.

	<p>Heugels voor trapliften - lasergesneden</p>
Knikpoten voor trapliften

De trapliften van onze zustermaatschappij, thyssenkrupp Home Solutions zijn u wellicht niet onbekend. In het ontwerp wordt de klant als uitgangspunt genomen. Zo worden de stalen railbuizen op maat gemaakt en worden de bevestigingsheugels voor de railconstructie exact gebogen. Elke dag laseren wij een grote hoeveelheid knikpoten, met markering en unieke afmetingen, die precies op tijd geleverd worden.

	<p>Designmasten lasergesneden</p>

Designmasten

Voor een gerenommeerde fabrikant van designmeubilair maken we al meer dan 10 jaar allerhande onderdelen.

Voor één van hun ingenieuze tuinparasol ontwerpen leveren we masten in inox en aluminium, waar nauwkeurig gaten en sleuven in toegebracht worden voor een snelle montage en gemakkelijk gebruik.

Deze samenwerking blijft een goeie match aangezien de klant, net zoals Laser Works, een hoge afwerkingsgraad hoog in het vaandel draagt.

Meer over lasersnijden van buis

3D buislasersnijden houdt in dat door middel van een smalle en zeer krachtige lichtbundel het materiaal, bijvoorbeeld staal, rvs of aluminium, gesneden wordt en de verspaning via een snijgas wordt weggeblazen. De keuze van het gebruikte snijgas is belangrijk voor onder andere de snelheid en het al dan niet vormen van een oxidehuid op de randen van de snede.

We gebruiken voor het 3D snijden de meest moderne technieken, waardoor men met een gerust hart kan vertrouwen op het afgeleverde product.

Wat kan 3D lasergesneden worden?

Het gaat om de bewerking van buizen en profielen. Deze kunnen rond, vierkant of rechthoekig zijn of ook een H, I of L vorm hebben. De ronde buizen kunnen gesneden worden tot een diameter van 240mm. De rechthoekige profielen tot een buitenmaat van 200mm.

Het buislasersnijden is een meer precieze en snellere manier dan zagen, verspanen, boren of frezen. Complexe vormen en uitsparingen kunnen gesneden worden waardoor een een enorme vrijheid naar ontwerpen toe ontstaat. Er zijn verschillende methodes om staal, rvs of aluminium te buislasersnijden. Men kan haaks op het oppervlak snijden, in verstek, onder hoek op XY as, 2D en natuurlijk 3D.

Het verschil tussen 2D en 3D snijden is dat men met 2D een schuine snede kan maken, maar de wand zal altijd recht zijn. Terwijl men bij 3D ook de wand schuin kan snijden volgens de hoek die men wenst.

Wat zijn de voordelen van buislasersnijden?

Over het algemeen zorgt het buislasersnijden voor gladde contouren. Houd er wel rekening mee dat er bij het snijden met O2, wat verharding van de snijrand kan ontstaan onder in vloed van thermische factoren. Daarnaast is minimale braamvorming en verspaningsspatten mogelijk aan de binnenkant van het profiel. De mate van ruwheid van de snede wordt bepaald door het snijgas, de keuze van het materiaal (staal, rvs of aluminium) en wanddikte.

Voor het 3D buislasersnijden gelden enkele richtlijnen voor de maatvoering. De werkelijke maat van het profiel moet zo dicht mogelijk benaderd worden. Bestanden moeten dus 1:1 worden aangeleverd. Zo niet kan dit voor incorrect gesneden producten zorgen. Verder mogen uitsparingen en gaten bij het buislasersnijden niet kleiner zijn dan de wanddikte van de buis of het profiel.

Kokers en buizen kunnen ten opzichte van elkaar gegraveerd en gepositioneerd worden. Aftekenen, meten of mallen maken is daarom verleden tijd. Ook nabewerkingen zoals ponsen en boren zijn niet meer nodig. De gewenste onderdelen zijn op deze manier direct klaar voor montage. Het besturen van de bewerkingen gebeurt via een CNC bediening en wordt aangestuurd met een CAD-CAM software.

Nog een voordeel van buislasersnijden is dat het verlies op de buis die gesneden wordt, minimaal is. Het gaat dus om een heel betrouwbaar snijproces.

De gesneden werkstukken gebruikt men bij constructiewerken, machinebouw en filtratieprojecten. Daarom is het van groot belang dat de onderdelen 100% correct volgens de aangeleverde specificaties afgewerkt worden. 3D buisladersnijden laat zowel kleine als grote oplages toe.