Wij doen meer dan alleen het leveren van stalen platen, profielen en buizen in verschillende vormen, diktes en lengtes. Ook het op maat zagen van staal behoort tot onze dienstverlening.

Zagen op maat van stalen balken, stalen platen, stalen buizen,…

Thyssenkrupp Materials Belgium heeft verschillende moderne en hoogwaardige zaagmachines in huis die allerlei kwaliteiten in staal perfect op maat en volgens de wens van de klant kunnen zagen.  Zo kunnen platen, balken, profielen of buizen in staal, rvs, alu en non ferro snel voor jou gezaagd worden om in de gevraagde hoeveelheden aan te leveren, klaar voor verdere verwerking, assemblage of gebruik.

Onze service gaat verder dan alleen zagen

Na het op maat zagen, kunnen, indien gewenst, diverse nabewerkingen uitgevoerd worden zoals: o.a. het knippen, buigen of laseren van staal.

Meer info over staal zagen op maat?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van onze zaagmachines? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder!

Neem contact op via onderstaand formulier

Ons technisch team helpt je graag bij het bieden van oplossingen op maat van jouw bedrijf.
Zo kunnen we je contacteren als we bijkomende vragen hebben omtrent jouw aanvraag.
Beschrijf zo volledig mogelijk welke kwaliteiten je wenst, de hoeveelheden en eventuele bewerkingen.
* Verplicht veld
zagen op maat bij thyssenkrupp
zagen van gereedschapsstaal
zagen rondstaal

Meer over zagen op maat

Wij kunnen voor jou staal zagen op maat. Staal op maat kan gaan van aluminium zagen, tot inox zagen of metaal zagen. Stalen balken, platen, buizen, … alles kan. Want een volle lengte is al snel te veel voor jouw project. Wij optimaliseren samen met jou je staalbenodigdheden.

Uitstekende zaagservice dankzij moderne zaagmachines

Kwalitatief staal zagen op maat kan enkel en alleen door onze hoogwaardige en moderne zaagmachines. Een gedegen snijkwaliteit, daar staan wij voor garant! Zo past het staal op maat perfect in uw productieproces. Het halffabricaat kan sneller verwerkt worden, wat voor een kostenbesparing binnen de keten zorgt. Thyssenkrupp is meer dan alleen een leverancier en denkt met jou mee.

Er kunnen verschillende soorten zaagmachines gebruikt worden voor het staal zagen op maat. Het gewenste eindresultaat kan het soort machine bepalen. Zo zijn er bandzaagmachines waarmee veilig en gebruiksvriendelijk kan gezaagd worden. De machines bieden een hoge nauwkeurigheid en een nettere afwerking.

Lintzagen zijn dan weer geschikt om zeer lange zaagsneden te maken, materialen met een grote dikte te zagen en om zaagsneden met bochten te maken.

Een cirkelzaagmachine maakt gebruik van rond metalen messen met scherpe tanden om staal af te korten. Het zaagblad in de machine draait mechanisch rond om het staal netjes te snijden. Het soort blad wordt aangepast aan het soort te snijden metaal.

Mogelijkheden zagen op maat

Het staal kan in verstek of recht, haaks gezaagd worden met onberispelijke zaagrand en opperste nauwkeurigheid. We kunnen het staal rondzagen. Daarbij zagen we bochten in het staal. Bij het langszagen van staal worden lange stukken staal in de lengterichting doorgezaagd. Als er in de breedterichting wordt doorgezaagd wordt gesproken van staal afkorten.

Geen enkele vorm van het staal houdt ons tegen. Alles kan gezaagd worden. Vierkante buizen, kokerprofielen, platen, … het kan allemaal. Ook verschillende soorten staal vormen geen enkele barrière. We kunnen aluminium zagen, inox zagen, metaal zagen en noem maar op. Als dat geen ontwerpvrijheid biedt!

Bewerkingen na het zagen

Na het staal zagen op maat kunnen nog verscheidene nabewerkingen uitgevoerd worden. Zo kan het staal nog geknipt worden, ontbraamd worden en gebogen of gelaserd worden.

Ontbramen na het staal zagen op maat kan gebeuren door de kanten te breken. Het is een bewerking waarbij een afrondradius of 30°, 45° kant aan de randen van het staal wordt aangebracht waardoor een hoek van 90°, die na het snijden ontstaat, wordt gebroken. Voor kleinere staalproducten kan voor het ontbramen gebruik gemaakt worden van een trommelmachine. Deze maakt gebruik van het slijpend effect dat ontstaat door het langs elkaar schuren van het slijpmiddel en de stalen producten met toevoeging van zeep en water. Het slijpmiddel in de trommelmachine zijn meestal fijne driehoekvormige keitjes.

Staal heeft de eigenschap goed bewerkbaar te zijn. Het is een legering bestaande uit ijzer en koolstof die warm vervormd kan worden. Wat het staal zagen op maat dus goed mogelijk maakt en ook andere bewerkingen toelaat.