Duurzaamheid is cruciaal voor de toekomst van onze industrie. Wij helpen onze klanten om duurzame en economisch haalbare manieren te vinden om de CO2-uitstoot te verminderen.
Onze duurzame oplossingen voldoen aan de nieuwe EU-regelgeving, waaronder het Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM) en de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).
Verminder de ecologische impact van jouw productie zonder in te leveren op kwaliteit. Ons assortiment CO₂-gereduceerde materialen voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en helpt je duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren met behoud van optimale prestaties.
Krijg volledig inzicht in de CO₂-voetafdruk van jouw producten met onze Product Carbon Footprint (PCF) calculator. Door rekening te houden met alle relevante emissiebronnen in de gehele supply chain, krijg je in een gedetailleerd PCF rapport volledig inzicht in de klimaatimpact van jouw producten.
Optimaliseer je duurzaamheidsstrategie met onze gespecialiseerde ondersteuning. Wij analyseren jouw processen, identificeren optimalisatiemogelijkheden en implementeren maatregelen op het gebied van milieubeheer, energie-efficiëntie en CO₂-reductie. Zo helpen we mee jouw duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.
Transparantie en efficiëntie om CO2-uitstoot te verminderen
Inzicht in de eigen CO₂-voetafdruk is essentieel om milieudoelstellingen te behalen. Betrouwbare, geverifieerde data spelen hierbij een cruciale rol. Onze onafhankelijk geverifieerde PCF-certificaten bevatten deze gegevens en dekken zowel de directe als indirecte emissies in de volledige supply chain. Gebruik greenability PCF om jouw milieu-impact nauwkeurig te meten en gerichte maatregelen te nemen om de uitstoot te verminderen.
thyssenkrupp Materials Services heeft DNV Business Assurance Germany GmbH ingeschakeld om de betrouwbaarheid vast te stellen van de methodologie en tools die worden gebruikt voor het berekenen van de Product Carbon Footprint (PCF) van materialen, door thyssenkrupp Materials Services en gelieerde ondernemingen, waaronder thyssenkrupp Materials Belgium.
De onafhankelijke toetsing door DNV bevestigt dat onze berekeningsmethoden en rapportagetools voldoen aan de hoogste kwaliteits- en transparantienormen. Je kunt dus volledig vertrouwen op onze nauwkeurige berekeningen van de carbon footprint van materialen en de gedetailleerde rapporten over de CO₂-uitstoot van producten die wij leveren. Onze benadering helpt bedrijven om sneller en met onafhankelijk gecertificeerde data beslissingen te nemen op het gebied van duurzaamheid.
Transparante en nauwkeurige emissiemetingen met CarbonChain
CarbonChain gebruikt een uitgebreide metaalemissiedatabase met meer dan 100.000 emissiewaarden van bedrijfsmiddelen en 150.000 gemodelleerde toeleveringsketens om emissies uiterst transparant te meten, volgens de onafhankelijk geverifieerde Greenhouse Gas Protocol-methodologie.
Onze oplossing, ontwikkeld door specialisten in toeleveringsketens van metalen, vult ontbrekende data in, wanneer die niet beschikbaar zijn, en automatiseert de voorbereiding en opmaak van PCF-rapporten. In tegenstelling tot andere carbon footprint-oplossingen, maakt de tool gebruik van op activiteiten gebaseerde methoden, in plaats van te vertrouwen op globale gemiddelden. Zo werken we aan de industrienormen voor emissietransparantie en gegevenskwaliteit, zodat uitstootcijfers sneller en preciezer beschikbaar zijn.
Methoden voor het meten van CO₂-emissies in de toeleveringsketen
Hier worden emissies geregistreerd via directe metingen en gedetailleerde gegevensverzameling binnen de volledige toeleveringsketen. Informatie over energieverbruik, transportmiddelen en grondstoffen wordt zorgvuldig verzameld en geconsolideerd om een nauwkeurig beeld van de CO₂-uitstoot te verkrijgen.
Deze methode gebruikt een wiskundig model om emissies te berekenen op basis van economische activiteiten in verschillende sectoren. Het houdt rekening met de onderlinge afhankelijkheden tussen de sectoren en maakt een uitgebreide analyse van de volledige waardeketen.
De levenscyclus-analyse of Life Cycle Assessment (LCA) analyseert de milieu-impact van een product of dienst gedurende zijn volledige levenscyclus. Naast de CO₂-uitstoot worden ook andere milieu-indicatoren in kaart gebracht, zoals het verbruik van hulpbronnen, afvalproductie en luchtvervuiling.
Duurzame optimalisatie van de toeleveringsketen met greenability services
Greenability services, het duurzaamheids-adviesbureau van thyssenkrupp, ondersteunt je bij het verduurzamen en optimaliseren van jouw supply chain. We helpen je om jouw processen duurzamer te maken en risico's te minimaliseren. Onze gespecialiseerde diensten richten zich op bedrijven in de metaalverwerkende industrie. Met op maat gemaakte oplossingen helpen we je jouw duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Werk samen met ons aan duurzaamheid en versterk je concurrentiepositie op lange termijn.
Bluemint® Staal is het innovatieve CO2-gereduceerde staal van thyssenkrupp Steel Europe, ontwikkeld om metaalverwerkende bedrijven te ondersteunen bij hun duurzaamheidsdoelen en de industriële waardeketens te vergroenen. Dit staal wordt geproduceerd met een combinatie van ijzererts en hoogwaardig gerecycled staalschroot, wat leidt tot een significante vermindering van het gebruik van steenkool bij de productie. Het resultaat? Een CO2-reductie tot wel 64% per ton staal vergeleken met traditionele productiemethoden.
De metaalindustrie speelt een cruciale rol in de economie en is verantwoordelijk voor de productie van diverse metalen, zoals staal, aluminium en koper. De laatste jaren is duurzaamheid echter steeds prominenter geworden, ook in de metaalindustrie.
Welke impact dat allemaal heeft, lees je in dit blogartikel. De groeiende wereldwijde bezorgdheid over klimaatverandering plaatst duurzaamheid steeds meer in de schijnwerpers. Ook in de metaalverwerkende sector komt het gebruik van duurzame bedrijfspraktijken steeds meer op, aangezien de druk, inclusief regelgeving, steeds meer toeneemt. Het verminderen van energieverbruik, het verlagen van CO2-emissies, recycling in een gesloten kringloop en zelfs de klanteneisen voor ethische materiaalinkoop zijn cruciaal om diverse duurzame doelen te bereiken.
Lasersnijden steekt tegenwoordig met kop en schouders uit boven andere thermische snijmethoden. Maar wat maakt deze prominente technologie nu zo opmerkelijk? En waarom geven steeds meer opdrachtgevers de voorkeur aan lasersnijden ten opzichte van alternatieve methoden?
Als plaatverwerker wordt je waarschijnlijk met regelmaat geconfronteerd met het groeiende belang van duurzaamheid in de metaalverwerkende industrie. Het streven naar milieuvriendelijke oplossingen en het minimaliseren van jouw ecologische voetafdruk zijn essentieel voor een verantwoordelijke bedrijfsvoering. Gelukkig zijn er tal van praktische acties die je als plaatverwerker kunt nemen om de verduurzaming te realiseren.
In maart 2023 publiceerde ECOOM-STORE, UGent, in opdracht van het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) van de Vlaamse overheid, het onderzoek "Adoptie en gebruik van Artificiële Intelligentie bij Vlaamse bedrijven". Hieronder vind je een korte samenvatting van de belangrijkste bevindingen van deze studie.
thyssenkrupp Materials Services wil klimaatneutraal opereren, de CO2-uitstoot in de toeleveringsketen verminderen en sociale normen handhaven. Het bedrijf heeft zijn duurzaamheidsplannen geformuleerd als "Beyond clean", "Beyond green" en "Beyond good". Deze omvatten niet alleen de vrijwillige toezegging om vanaf 2030 klimaatneutraal te opereren maar ook om alle vormen van milieu-impact continu te verminderen.