You are using Internet Explorer 11 or earlier, this browser is no longer supported by this website. We suggest to use a modern browser.

Record van 1000 dagen zonder verzuimongeval

Mijlpaal op vlak van veiligheid

Close up van veiligheidshelm

Op 29 september overschreden we 1.000 dagen, of bijna meer dan 3 jaar, zonder een enkel verzuimongeval in onze kantoren, magazijnen of werkplaatsen in België – een enorme mijlpaal voor ons allemaal bij thyssenkrupp Materials Belgium.

Wij beschouwen de gezondheid, de veiligheid en het welzijn van al onze medewerkers als een hoge prioriteit binnen onze organisatie, zo hoog zelfs dat het een van de strategische pijlers is binnen onze onderneming. Overal in ons bedrijf wordt ernaar gestreefd een gezondheids- en veiligheidscultuur te creëren, van ons moederbedrijf in Duitsland tot degenen die in de wereldwijde vestigingen de machines bedienen en iedereen daartussenin.

Hoe heeft thyssenkrupp Materials Belgium die verhoogde focus op veiligheid precies gecreëerd? Wel, door consequente communicatie en efficiënte processen door te voeren in alle afdelingen. Zo zijn dagelijkse veiligheidsvergaderingen, frequente opleidingen, maandelijkse controle-inspecties per site, investeringen in middelen zoals bijvoorbeeld lichtsignalisatie op heftrucks, meldingen van potentiële gevaren of onveilige situaties, wereldwijde thyssenkrupp gezondheidscampagnes waar een specifiek onderwerp onder de aandacht wordt gebracht, … slechts enkele van de elementen die ingezet worden om de werkomgeving veiliger te maken voor onze medewerkers.

"Speciale dank en waardering gaat uit naar iedereen voor hun voortdurende ijver en inzet voor veiligheid waardoor we deze indrukwekkende mijlpaal hebben bereikt. 1.000 dagen werken zonder een ernstig incident is een geweldige prestatie, vooral gezien het feit dat onze magazijnmedewerkers dagelijks grote, zware bestellingen afhandelen en werken met allerlei potentieel gevaarlijke machines, zoals vorkheftrucks en zaag- of lasersnijmachines, die hen ondersteunen bij hun werk.”

Frank Vandekerckhove, hoofd logistiek bij thyssenkrupp Materials Belgium

Dit is een resultaat van een jarenlange collectieve investering in veiligheidsbewustzijn op elk niveau binnen onze organisatie. Het geeft ons moed om door te gaan zoals we bezig zijn en dit record nog meer de hoogte in te jagen. Ook maakt het ons trots en dankbaar. Zo dankbaar zelfs dat elke medewerker beloond werd met een thyssenkrupp sport t-shirt waar ze hopelijk nog veel plezante en gezonde momenten mee zullen beleven.