You are using Internet Explorer 11 or earlier, this browser is no longer supported by this website. We suggest to use a modern browser.

Projectbeheer metaalverwerking, projectmanagement staal

Projectbeheer

Beheer van projecten in metaal

Ondersteuning nodig in projectbeheer? Dan zit je hier goed! Thyssenkrupp Materials Belgium is tijdens het laatste decennium geëvolueerd van een pure groothandel in rvs, aluminium en verschillende staalsoorten naar een leverancier mét extra services om de verwachtingen van de klanten optimaal te kunnen inlossen op het vlak van projectbeheer.

Naast de klassieke handel met bijbehorende bewerkingen, kunnen klanten bij ons terecht voor de realisatie van integrale projecten of volledige ontzorging vanaf de engineering over de bewerking en assemblage tot zelfs de logistiek van complexe projecten.

Uitgebreid dienstenpakket binnen projectmanagement

Dankzij een team van specialisten kunnen we de klanten volledig ontzorgen. Dit commercieel team combineert technische kennis met ervaring in projectmanagement om projecten te analyseren, verbeteren en beheren.

Ze geven technische ondersteuning op het gebied van materiaalkeuze of ontwerp, calculatie, voorraadbeheer, verzorgen van allerhande documenten, zelfs het uitzoeken van specifieke verpakking, de markering én de logistiek verwerking. Zo kan de klant zich volledig op zijn kernactiviteiten focussen.

Materiaalspecifieke diensten:

 • Technische ondersteuning op het gebied van materiaalkeuze.

 • Controle van technische specificaties.

 • Toegevoegde waarde in bewerkingen als: snijden, zagen, stralen, meniën, coaten, verpakkingen, hittebehandeling, markeringen.

Ondersteunende diensten:

 • Voorbereiden van alternatieve aanbiedingen door economische aspecten.

 • Gebruik maken van het internationale en nationale inkoopnetwerk van leveranciers en de thyssenkrupp groep.

 • Ontwikkeling van alternatieve financiële oplossingen.

 • Combineren van productie bij fabrieken en voorraden bij handelaars.

 • One-stop-shopping door levering van af-fabriek producties en uit voorraden.

 • Afhandelen van alle benodigde documenten, zoals: bid bonds, letter of credits, garanties, etc.

 • Dienst na verkoop.

Logistieke diensten:

 • Organiseren van just in time leveringen.

 • Combineren van af-fabriek leveringen met leveringen uit voorraden.

 • Afhandelen van alle benodigde documenten, zoals: certificaten, inklaringsdocumenten, etc.

 • Organiseren van (een combinatie van) verschillende vormen van transport, via: rails, weg, water en lucht.

Overige diensten:

 • Project management en kwaliteitsmanagement door de hele supply chain.

 • Reservering van staalproductie bij de meest vooraanstaande producenten.

 • Vroege reserveringen van productiecapaciteit bij producenten.

 • Engineering van het artikel en het project.

 • Selectie van de producenten rekening houdend met de eisen en specificaties van de klant.

Contacteer onze projectbeheer metaalbewerking specialisten

Meer weten over projectbeheer metaalbewerking? Door onze ervaring en contacten zijn wij in staat u volledig te ontzorgen of bij te staan bij de meest uiteenlopende projecten. Ontdek de mogelijkheden door contact met ons op te nemen.

Meer over projectmanagement in rvs, staal en alu

Voor een vakkundig projectmanagement staal – of metaalbewerking kan u beroep doen op een team van projectleiders met heel wat ervaring zowel op vlak van techniek als van verkoop. Geladen met een pak kennis, knowhow en ervaring helpt dit team elk projectmanagement staal, rvs of aluminium tot een goed einde te brengen.

Van A tot Z wordt u door ons projectmanagement staal ontzorgd. Het begint bij ons niet bij de metaalbewerking zelf, maar al bij de engineering van het project op basis van het lastenboek. Uiteraard eindigt het dan ook niet bij de bewerking, maar is dit slechts een stap naar de assemblage en de logistiek van het project.

Welk materiaal u het best kiest voor uw project of hoe u dit precies kan ontwerpen of uitvoeren, daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Het behoort allemaal tot ons projectmanagement staal. Ongeacht de aard of complexiteit van het project, we gaan steeds voor de beste oplossing en daarin proberen wij u dan ook steeds zo optimaal mogelijk te adviseren.

Vaak moet er door mechanische beperkingen of andere gezocht worden naar alternatieven en kijken we uit naar de meest efficiënte aanpak. Moesten er tijdens het proces nog aanpassingen nodig zijn, dan kunnen deze steeds aan de juiste schakel binnen het team voorgelegd worden en spelen we kort op de bal. Want belangrijk in het volledige verhaal van het is natuurlijk het samenspel tussen de verschillende diensten. Van productie tot montage.

Na een voorstudie maken we de berekeningen, het stockbeheer en de administratie voor uw project. De nodige documenten worden opgemaakt en voorzien en ook productietekeningen en montageplannen worden in orde gebracht. Maar we gaan nog veel verder in dit projectmanagement staal, rvs of aluminium. We zoeken een specifieke verpakking uit, zorgen voor de markering en zorgen dat alles op tijd op de juiste plaats is.

De essentiële kwaliteitscontroles worden uitgevoerd. Uiteraard wordt de nodige aandacht gegeven aan corrosiebescherming van het rvs, staal of aluminium, zodat het project duurzaam wordt afgewerkt en de levensduur zo optimaal mogelijk is. Zo kan een extra coating hier bijvoorbeeld aan bijdragen.

Daarenboven kunnen we beroep doen op een groot netwerk van leveranciers binnen en buiten de Thyssenkrupp groep, zowel nationaal als internationaal.

Via onze dienst na verkoop blijven wij het project na afwerking verder opvolgen. Ook dat maakt deel uit van een goed projectmanagement staal.

Wij nemen enkel genoegen met een constante kwaliteit doorheen het volledige traject van het projectmanagement staal en worden niet meer enkel uw leverancier, maar uw partner binnen het project. Een open en constructieve dialoog is daarom nodig om het project tot een goed einde te kunnen brengen.

Voor een gedegen projectmanagement staal gaan, betekent ook dat u terug volledig voor uw eigen kernactiviteit kunt gaan.