pijpleiding in rvs

Buizen en hulpstukken voor elk leidingsysteem

  • Compleet assortiment in staal en RVS

  • Op maat van je sector en toepassing

  • Technische kennis en advies van onze experten

Al sinds het ontstaan levert thyssenkrupp Materials Belgium buizen en fittingen voor de pijpleidingindustrie. Met onze jarenlange ervaring kennen we de eisen van de markt en hebben we ons assortiment en de dienstverlening er naadloos op afgestemd.

Of je nu op zoek bent naar stalen of rvs buizen, fittingen of maatwerkoplossingen, ons deskundig team staat klaar om jou te adviseren en te voorzien van de juiste materialen voor jouw projecten. We houden ons eraan om totaalpakketten aan te bieden aan onze klanten. Het grootste deel van het assortiment ligt op voorraad in onze magazijnen en is direct leverbaar. Ook naar niet standaard artikelen gaan we voor jou op zoek zodat je jouw volledige materiaalbehoefte bij één leverancier kan inkopen. Neem vandaag nog contact met ons op zodat we ook jou kunnen ondersteunen bij je pijpleiding projecten.


Assortiment buizen en hulpstukken in staal en rvs

Op maat voor jouw installatie

Zagen op maat van buizen en hulpstukken

Zagen op maat

Slijpen van buizen en hulpstukken

Slijpen

Lasersnijden van buizen en hulpstukken

Lasersnijden

Groeven van buizen en hulpstukken

Groeven

Andere bewerkingen voor buizen en hulpstukken zoals verzinken, stralen, meniën, afdoppen, poedercoaten,..

Andere bewerkingen zoals verzinken, stralen, meniën, afdoppen, poedercoaten,..

Waarom klanten al jaren met ons samenwerken

Kennis en ervaring

Een succesvol project afleveren doe je niet zomaar. Er is meer nodig dan bouwplannen en producten. Je hebt ook mensen nodig. Mensen met kennis van zaken. Die klanten willen verzekeren van de best mogelijke ondersteuning. Mensen die ervaring hebben in de markt, die de producten kennen, de toepassingen en vooral hun klanten kennen zodat ze telkens de juiste oplossing kunnen bieden.

Naar kenniscentrum

Wereldwijd netwerk

Bij thyssenkrupp kan je rekenen op een wereldwijde familie en netwerk. Op die manier kunnen we een groot assortiment aan materialen, bewerkingen, technische kennis en oplossingen bieden voor elk verzoek uit om het even welke sector. Hoe complex het verzoek ook is, onze experten zoeken oplossingen voor jouw specifieke vraag.

Meer over thyssenkrupp

Persoonlijk contact

Veel klanten zien ons als een partner, een loyale leverancier voor de lange termijn. Waar ze kunnen op bouwen en die ze kunnen vertrouwen. Ze waarderen de persoonlijke relatie en weten dat ze op hun contactpersoon kunnen rekenen. Onze specialisten gaan er met zijn allen keihard voor en willen samen met hun klanten mooie projecten realiseren. Projecten waar we trots op zijn. Mét langdurige relaties die we koesteren.

Constante kwaliteit

De kwaliteit van onze producten is belangrijk. Dit is wat onze klanten verwachten én ook krijgen. Zeker in de markten waarbij herhaaldelijke werkzaamheden voorkomen, zijn producten met een constante kwaliteit van cruciaal belang. Dankzij ons kwaliteitsmanagementsysteem volgens EN ISO 9001:2015, worden onze prestaties continu gemeten om de dienstverlening te blijven optimaliseren. Doordat er jaarlijks meerdere audits plaatsvinden waarbij onze processen gecontroleerd worden, staan wij garant voor een hoge kwaliteit van al onze producten en diensten.

Meer over certificering en kwaliteit

Neem contact met ons op

Vul dit formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend gesprek of offerte.

* Verplicht veld

Veelgestelde vragen over buizen en fittingen in staal en rvs

Technische informatie

Hieronder vind je handige downloads in verband met buizen en hulpstukken in staal en rvs.

Interessante artikels voor de piping industrie


Wat zijn de meest voorkomende soorten roestvast staal?

De veelzijdigheid, duurzaamheid en betaalbaarheid van roestvast staal is de wereld niet ontgaan. Integendeel, de productie van RVS blijft sterk toenemen. Toch blijft het belangrijk om RVS niet als containerbegrip of enkele legering te beschouwen, want in werkelijkheid bestaan er talloze variaties met elk hun eigen unieke eigenschappen. Om te weten welke RVS legeringen je kan overwegen, geven we in dit artikel meer uitleg over de meest voorkomende RVS soorten en hun eigenschappen.

Wat zijn typische vereisten voor staal, aluminium en RVS in de metaalverwerkende industrie?

Online op zoek gaan naar staal, aluminium en RVS kan best een uitdagende taak zijn, vooral wanneer je op zoek bent naar gespecialiseerde oplossingen. Om je van kwaliteitsvolle materialen te verzekeren en ontwerp- en kwaliteitsproblemen, tijdvertragingen en financiële verliezen voor jouw project uit te sluiten, zijn er verschillende parameters en factoren waar je rekening mee kan houden.

Wat is het verschil tussen RVS 304 en RVS 316?

Er zijn verschillende soorten roestvast staal (RVS) beschikbaar, met elk hun eigen specificaties. De meest gebruikte vormen zijn RVS 304 en RVS 316. Hoewel ze heel wat gelijkaardige eigenschappen hebben, verschillen ze wel degelijk van elkaar. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de twee en wanneer kiest je voor RVS 304 of RVS 316 voor jouw project? Ontdek het in dit artikel.

Wat zijn de verschillende soorten RVS flenzen en waarvoor kan je ze gebruiken?

Flensverbindingen in roestvast staal worden veel gebruikt als verbindingstype voor pijpen en buizen. Wat zijn nu de meest voorkomende roestvaststalen flensverbindingen en wat zijn hun meest gebruikte toepassingen? Ontdek het in dit artikel.

Eenvoudig het gewicht van producten in staal, aluminium en rvs berekenen

Staal, aluminium en rvs zijn onmisbare constructiematerialen waarbij het gewicht een belangrijke factor is voor de toepassingen en het transport ervan. Ook voor de capaciteit van productiemachines is het handig om te weten wat het gewicht is van staal, aluminium of rvs. Hieronder lees je hoe je het gewicht kan berekenen.

Gebruik van RVS fittingen in diverse industrieën

Fittingen en -koppelingen in roestvast staal zijn een van de populairste en onmisbare onderdelen in leidingwerken en systemen, vanwege hun unieke eigenschappen en kosteneffectiviteit. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende normen, kwaliteiten, afmetingen, typen en specificaties, waardoor ze in veel verschillende industrieën worden toegepast. In dit artikel ontdek je de meeste voorkomende industrieën en toepassingen.

Top vier trends binnen de installatiesector

De installatiebranche is vandaag de dag enorm in ontwikkeling, mede door de komende energietransitie, maar ook door innovaties. Als groothandel voor de metaalverwerkende industrie begrijpt thyssenkrupp Materials Belgium de dynamiek van de installatiesector als geen ander. Wat zijn nu de huidige trends binnen de sector van installatie?

Prijsverschil, eigenschappen en verschillen tussen RVS 316/304 en RVS 316L/304L

Tegenwoordig hebben artikelen in roestvast staal altijd een dubbele certificering voor de staalsoorten RVS 304/304L en RVS 316/316L, of 1.4301/1.4307 en 1.4401/1.4404. Daardoor kan je ze inzetten in jouw projecten waarvoor een van beide soorten binnen een bepaalde norm is vereist. Wat zijn de belangrijkste eigenschappen en verschillen tussen deze staalsoorten? En zit er ook een verschil in prijs? Ontdek het in dit artikel.

Inkijk in het productieproces van aluminium en RVS

Waar komen aluminium en RVS vandaan en hoe worden het afgewerkte producten voor jouw metaalprojecten? Ontdek in dit artikel de verschillende stappen van het productieproces van aluminium en RVS.

Wie of wat bepaalt de prijs van RVS?

Vraag het aan een econoom, een handelaar van RVS en een producent van RVS, en de kans is groot dat je 3 heel uiteenlopende antwoorden krijgt. De prijs van roestvast staal wordt dan ook door een uniek samenspel van verschillende factoren beïnvloed. Een introductie.

Vraag onze experten om advies

Advies nodig? Contacteer ons om te bespreken welke buizen en fittingen in staal of rvs voor jouw sector of toepassing het meest geschikt zijn. We helpen je graag verder met een oplossing op maat.