thyssenkrupp magazijn met platen in staal, rvs en aluminium

Op maat van de plaatverwerkende industrie

  • Compleet assortiment in staal, RVS en aluminium

  • Eigen fabrieken en service centra

  • Technische kennis en advies

Al decennia lang is thyssenkrupp Materials Belgium één van de meest vooraanstaande groothandelaren voor de plaatverwerkende industrie. Wij zijn op de hoogte van de eisen van de plaatverwerkers en weten hier perfect op in te spelen met een passend assortiment en bijhorende dienstverlening. Wij maken het mogelijk voor klanten om bij één leverancier de hele materiaalbehoefte in plaat onder te kunnen brengen; in staal, RVS én aluminium. Een groot deel van het assortiment komt uit eigen magazijnen in de Benelux en is daarom binnen 24 uur leverbaar. De meer exotische kwaliteiten en afmetingen worden binnen 4 dagen geleverd vanuit onze centrale thyssenkrupp magazijnen in Duitsland.

Sneller picken door volautomatisch platenmagazijn

Met het volautomatische platenmagazijn van AalbersFarina is het mogelijk om maar liefst 800 ton plaatmateriaal op te slaan. Met 6 torens met in totaal 312 posities kan thyssenkrupp een aanzienlijke tijdbesparing realiseren in de picktijd. Zo is thyssenkrupp flexibeler in het maken van de kitverpakkingen voor haar klanten.

Assortiment platen in staal, rvs en aluminium

Op maat voor jouw project

Knippen op maat

Lasersnijden, waterstraal- of plasmasnijden

Plooien en zetten

Voorzien van gaten

Verspanende bewerkingen zoals frezen of draaien

Andere bewerkingen zoals coaten, verzinken, gladwalsen, ...

Waarom klanten al jaren met ons samenwerken

Kennis en ervaring

Een succesvol project afleveren doe je niet zomaar. Er is meer nodig dan bouwplannen en producten. Je hebt ook mensen nodig. Mensen met kennis van zaken. Die klanten willen verzekeren van de best mogelijke ondersteuning. Mensen die ervaring hebben in de markt, die de producten kennen, de toepassingen en vooral hun klanten kennen zodat ze telkens de juiste oplossing kunnen bieden.

Naar kenniscentrum

Wereldwijd netwerk

Bij thyssenkrupp kan je rekenen op een wereldwijde familie en netwerk. Op die manier kunnen we een groot assortiment aan materialen, bewerkingen, technische kennis en oplossingen bieden voor elk verzoek uit om het even welke sector. Hoe complex het verzoek ook is, onze experten zoeken oplossingen voor jouw specifieke vraag.

Meer over thyssenkrupp

Persoonlijk contact

Veel klanten zien ons als een partner, een loyale leverancier voor de lange termijn. Waar ze kunnen op bouwen en die ze kunnen vertrouwen. Ze waarderen de persoonlijke relatie en weten dat ze op hun contactpersoon kunnen rekenen. Onze specialisten gaan er met zijn allen keihard voor en willen samen met hun klanten mooie projecten realiseren. Projecten waar we trots op zijn. Mét langdurige relaties die we koesteren.

Constante kwaliteit

De kwaliteit van onze producten is belangrijk. Dit is wat onze klanten verwachten én ook krijgen. Zeker in de markten waarbij herhaaldelijke werkzaamheden voorkomen, zijn producten met een constante kwaliteit van cruciaal belang. Dankzij ons kwaliteitsmanagementsysteem volgens EN ISO 9001:2015, worden onze prestaties continu gemeten om de dienstverlening te blijven optimaliseren. Doordat er jaarlijks meerdere audits plaatsvinden waarbij onze processen gecontroleerd worden, staan wij garant voor een hoge kwaliteit van al onze producten en diensten.

Meer over certificering en kwaliteit

Neem contact met ons op

Vul dit formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend gesprek of offerte.

* Verplicht veld

Veelgestelde vragen over platen in staal, rvs en aluminium

Interessante artikels voor de plaatverwerkende industrie


7 tips voor een kortere doorlooptijd en een constante materiaalstroom

Efficiëntie en leverzekerheid zijn van essentieel belang in de wereld van plaatverwerking. Maar de doorlooptijd kan variëren vanwege verschillende factoren, zoals de leverancier, het proces, de omvang van de bestelling en de complexiteit van de productie. Een kortere doorlooptijd is echter cruciaal om de producten snel op de markt te brengen zonder in te boeten aan kwaliteit. Bovendien is het belangrijk dat bedrijven kunnen rekenen op een betrouwbare leverancier die tijdig hoogwaardige materialen levert. Een tekort aan materialen kan leiden tot dure stilstand, terwijl te veel opgeslagen materialen ook niet bepaald efficiënt zijn.

Vijf trends binnen de industrie van plaatbewerking

thyssenkrupp Materials Belgium denkt mee aan innovatieve oplossingen binnen de industrie van plaatverwerking. Hoewel niemand met zekerheid kan voorspellen hoe deze industrie zich in de toekomst verder zal ontwikkelen, blijft het voor plaatverwerkende bedrijven, klanten en leveranciers cruciaal om goed voorbereid te zijn op huidige marktontwikkelingen en voorop te blijven lopen met een heldere toekomstvisie voor ogen. Ontdek in dit artikel de vijf belangrijke trends die de toekomst van de plaatbewerkingsindustrie zullen vormgeven.

Lasersnijden: de ultieme keuze in thermische snijprocessen

Lasersnijden steekt tegenwoordig met kop en schouders uit boven andere thermische snijmethoden. Maar wat maakt deze prominente technologie nu zo opmerkelijk? En waarom geven steeds meer opdrachtgevers de voorkeur aan lasersnijden ten opzichte van alternatieve methoden?

Zes tips voor plaatverwerkers om hun duurzaamheid te verbeteren

Als plaatverwerker wordt je waarschijnlijk met regelmaat geconfronteerd met het groeiende belang van duurzaamheid in de metaalverwerkende industrie. Het streven naar milieuvriendelijke oplossingen en het minimaliseren van jouw ecologische voetafdruk zijn essentieel voor een verantwoordelijke bedrijfsvoering. Gelukkig zijn er tal van praktische acties die je als plaatverwerker kunt nemen om de verduurzaming te realiseren.

Wat zijn de meest voorkomende soorten roestvast staal?

De veelzijdigheid, duurzaamheid en betaalbaarheid van roestvast staal is de wereld niet ontgaan. Integendeel, de productie van RVS blijft sterk toenemen. Toch blijft het belangrijk om RVS niet als containerbegrip of enkele legering te beschouwen, want in werkelijkheid bestaan er talloze variaties met elk hun eigen unieke eigenschappen. Om te weten welke RVS legeringen je kan overwegen, geven we in dit artikel meer uitleg over de meest voorkomende RVS soorten en hun eigenschappen.

Lasersnijden: wat is het en hoe werkt het?

Lasersnijden is al ruim 40 jaar een zeer populaire bewerkingsmethode binnen de metaalindustrie en ook klanten van thyssenkrupp Materials Belgium maken er vaak gebruik van. Lasersnijmachines blijven immers een geliefd instrument voor de meeste metaalbewerkers om hun stukken op maat te krijgen. Maar wat houdt lasersnijden precies in, wat zijn de voordelen en welke verschillen zijn er tussen een fiberlaser en een CO2-laser?

Wat zijn typische vereisten voor staal, aluminium en RVS in de metaalverwerkende industrie?

Online op zoek gaan naar staal, aluminium en RVS kan best een uitdagende taak zijn, vooral wanneer je op zoek bent naar gespecialiseerde oplossingen. Om je van kwaliteitsvolle materialen te verzekeren en ontwerp- en kwaliteitsproblemen, tijdvertragingen en financiële verliezen voor jouw project uit te sluiten, zijn er verschillende parameters en factoren waar je rekening mee kan houden.

Wat is het verschil tussen RVS 304 en RVS 316?

Er zijn verschillende soorten roestvast staal (RVS) beschikbaar, met elk hun eigen specificaties. De meest gebruikte vormen zijn RVS 304 en RVS 316. Hoewel ze heel wat gelijkaardige eigenschappen hebben, verschillen ze wel degelijk van elkaar. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de twee en wanneer kiest je voor RVS 304 of RVS 316 voor jouw project? Ontdek het in dit artikel.

Eenvoudig het gewicht van producten in staal, aluminium en rvs berekenen

Staal, aluminium en rvs zijn onmisbare constructiematerialen waarbij het gewicht een belangrijke factor is voor de toepassingen en het transport ervan. Ook voor de capaciteit van productiemachines is het handig om te weten wat het gewicht is van staal, aluminium of rvs. Hieronder lees je hoe je het gewicht kan berekenen.

Vraag onze experten om advies

Advies nodig? Contacteer ons om te bespreken welke platen in staal, rvs of aluminium voor jouw sector of toepassing het meest geschikt zijn. We helpen je graag verder met een oplossing op maat.