thyssenkrupp magazijn met platen in staal, rvs en aluminium

Op maat van de plaatverwerkende industrie

  • Compleet assortiment in staal, RVS en aluminium

  • Eigen fabrieken en service centra

  • Technische kennis en advies

Al decennia lang is thyssenkrupp Materials Belgium één van de meest vooraanstaande groothandelaren voor de plaatverwerkende industrie. Wij zijn op de hoogte van de eisen van de plaatverwerkers en weten hier perfect op in te spelen met een passend assortiment en bijhorende dienstverlening. Wij maken het mogelijk voor klanten om bij één leverancier de hele materiaalbehoefte in plaat onder te kunnen brengen; in staal, RVS én aluminium. Een groot deel van het assortiment komt uit eigen magazijnen in de Benelux en is daarom binnen 24 uur leverbaar. De meer exotische kwaliteiten en afmetingen worden binnen 4 dagen geleverd vanuit onze centrale thyssenkrupp magazijnen in Duitsland.

Sneller picken door volautomatisch platenmagazijn

Met het volautomatische platenmagazijn van AalbersFarina is het mogelijk om maar liefst 800 ton plaatmateriaal op te slaan. Met 6 torens met in totaal 312 posities kan thyssenkrupp een aanzienlijke tijdbesparing realiseren in de picktijd. Zo is thyssenkrupp flexibeler in het maken van de kitverpakkingen voor haar klanten.

Assortiment platen in staal, rvs en aluminium

Op maat voor jouw project

Knippen op maat

Lasersnijden, waterstraal- of plasmasnijden

Plooien en zetten

Voorzien van gaten

Verspanende bewerkingen zoals frezen of draaien

Andere bewerkingen zoals coaten, verzinken, gladwalsen, ...

Waarom klanten al jaren met ons samenwerken

Kennis en ervaring

Een succesvol project afleveren doe je niet zomaar. Er is meer nodig dan bouwplannen en producten. Je hebt ook mensen nodig. Mensen met kennis van zaken. Die klanten willen verzekeren van de best mogelijke ondersteuning. Mensen die ervaring hebben in de markt, die de producten kennen, de toepassingen en vooral hun klanten kennen zodat ze telkens de juiste oplossing kunnen bieden.

Naar kenniscentrum

Wereldwijd netwerk

Bij thyssenkrupp kan je rekenen op een wereldwijde familie en netwerk. Op die manier kunnen we een groot assortiment aan materialen, bewerkingen, technische kennis en oplossingen bieden voor elk verzoek uit om het even welke sector. Hoe complex het verzoek ook is, onze experten zoeken oplossingen voor jouw specifieke vraag.

Meer over thyssenkrupp

Persoonlijk contact

Veel klanten zien ons als een partner, een loyale leverancier voor de lange termijn. Waar ze kunnen op bouwen en die ze kunnen vertrouwen. Ze waarderen de persoonlijke relatie en weten dat ze op hun contactpersoon kunnen rekenen. Onze specialisten gaan er met zijn allen keihard voor en willen samen met hun klanten mooie projecten realiseren. Projecten waar we trots op zijn. Mét langdurige relaties die we koesteren.

Constante kwaliteit

De kwaliteit van onze producten is belangrijk. Dit is wat onze klanten verwachten én ook krijgen. Zeker in de markten waarbij herhaaldelijke werkzaamheden voorkomen, zijn producten met een constante kwaliteit van cruciaal belang. Dankzij ons kwaliteitsmanagementsysteem volgens EN ISO 9001:2015, worden onze prestaties continu gemeten om de dienstverlening te blijven optimaliseren. Doordat er jaarlijks meerdere audits plaatsvinden waarbij onze processen gecontroleerd worden, staan wij garant voor een hoge kwaliteit van al onze producten en diensten.

Meer over certificering en kwaliteit

Neem contact met ons op

Vul dit formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend gesprek of offerte.

* Verplicht veld

Veelgestelde vragen over platen in staal, rvs en aluminium

Interessante artikels voor de plaatverwerkende industrie


Eenvoudig het gewicht van producten in staal, aluminium en rvs berekenen

Staal, aluminium en rvs zijn onmisbare constructiematerialen waarbij het gewicht een belangrijke factor is voor de toepassingen en het transport ervan. Ook voor de capaciteit van productiemachines is het handig om te weten wat het gewicht is van staal, aluminium of rvs. Hieronder lees je hoe je het gewicht kan berekenen.

Inkijk in het productieproces van aluminium en RVS

Waar komen aluminium en RVS vandaan en hoe worden het afgewerkte producten voor uw metaalprojecten? Ontdek in dit artikel de verschillende stappen van het productieproces van aluminium en RVS.

Hoe werkt de aluminiummarkt?

Aluminium kopen kan met een contract of via spothandel. Wat zijn de verschillen? En welke weg legt aluminium af voordat het aan de deur wordt geleverd? Lees er hier meer over.

Wie of wat bepaalt de prijs van RVS?

Vraag het aan een econoom, een handelaar van RVS en een producent van RVS, en de kans is groot dat je 3 heel uiteenlopende antwoorden krijgt. De prijs van roestvast staal wordt dan ook door een uniek samenspel van verschillende factoren beïnvloed. Een introductie.

Aluminium, staal en roestvast staal (inox): de belangrijkste inzichten

Bent u een metaalproject aan het plannen en kiest u voor aluminium, staal of roestvast staal (RVS)? We zetten de belangrijkste verschillen en eigenschappen voor u op een rij, zodat u een beter inzicht krijgt in de verschillende toepassingen voor uw project(en).

Automatische berichtenuitwisseling met behulp van EDI

Duurzaam, efficiënt en flexibel: Met behulp van EDI worden papieren processen vervangen door digitale processen. EDI staat voor Electronic Data Interchange en maakt de overdracht van bedrijfsdocumenten tussen twee bedrijven mogelijk. Het voordeel hiervan is dat processen, zoals het plaatsen van bestellingen of facturen, die vóór de EDI-oplossing op papier of per post naar klanten of leveranciers moesten worden gestuurd en handmatig in het systeem moesten worden ingevoerd, nu binnen enkele seconden kunnen worden geïndividualiseerd en automatisch verwerkt. Dit bespaart tijd en biedt flexibiliteit.

Vraag onze experten om advies

Advies nodig? Contacteer ons om te bespreken welke platen in staal, rvs of aluminium voor jouw sector of toepassing het meest geschikt zijn. We helpen je graag verder met een oplossing op maat.